5th Standard English The Boss Who Cares Lesson Notes

5th Standard English The Boss Who Cares Lesson Notes Question Answer Pdf Download, 5th Class English 4th Chapter Notes Pdf in Kannada Medium And English Medium Kseeb Solutions For Class 5 English Chapter 4 Notes 5th Standard English Notes of Lesson 4 5th Std English Prose 04 The Boss Who Cares Notes

Comprehension

C 1 Answer the following questions in a sentence or two each.

1. How many scientists were there at Thumba Space Centre?

Ans : At Thumba Space Centre there were about seventy scientists.

2. What made them restless?

Ans : They were all involved in developing rockets. This was an adventurous task. And this
took a lot of time. There was so much of work that really made them restless.

3. Where did one of the scientists want to take his children?

Ans : Scientists want to take his children to exhibition.


4. At what time was he permitted to leave?

Ans : He was permitted to leave the office at half past five in the evening.

5. When did the scientist leave the office?

Ans : Scientists left the office at half past eight in the evening.

6. How did his wife react when he entered the house?

Ans : He remembered the promise he had made to his children. He was feeling sad for
having disappointed them. He wondered how he would calm his wife.

7. What did she ask him?

Ans : She reacted calmly.

8. Where were the children?

Ans : She asked “Would you like to have a cup of coffee or shall I straight away serve dinner, if you are hungry”.

9. Who had taken them to the exhibition?

Ans : Children went to exhibition with Boss.

10. Who was the boss?

Ans : Boss, had taken them to the exhibition.

C2 Discuss with your friends and answer the following questions in five to six sentences each.

1. What do you understand by, “…it took a lot of time”? Explain.

Ans : They were all involved in developing rockets. This was an adventurous task. And this
took a lot of time.

2. What do you think the scientist thought on the way back home?

Ans : The scientist was feeling guilty for having disappointed his children and wondered
how he would pacify his wife.

3. When the scientist returned home, his wife was very calm. The scientist did not expect
this. Why?

Ans : He didn’t take children to exhibition. He expected his wife would be angry and
quarrel and the children would have cried in disappointment.

4. What do you want to say about the boss?

Ans : The boss was very understanding and treated all the scientist’s as his own family.

Related :

5ನೇ ತರಗತಿ ಕನ್ನಡ ನೋಟ್ಸ್

5ನೇ ತರಗತಿ ಕನ್ನಡ ಪಠ್ಯಪುಸ್ತಕ Pdf

1 ರಿಂದ 10ನೇ ತರಗತಿ ಪಠ್ಯಪುಸ್ತಕಗಳು Pdf

1 ರಿಂದ 9ನೇ ತರಗತಿ ಕಲಿಕಾ ಚೇತರಿಕೆ Pdf

1 ರಿಂದ 12ನೇ ತರಗತಿ ಕನ್ನಡ ನೋಟ್ಸ್‌ Pdf

All Notes App

ಆತ್ಮೀಯರೇ..

ನಮ್ಮ KannadaDeevige.in   ವೆಬ್ಸೈಟ್ ಮತ್ತು ಆಪ್ ನಲ್ಲಿ 1ನೇ ತರಗತಿಯಿಂದ 12ನೇ ತರಗತಿಯವರೆಗಿನ ಎಲ್ಲಾ ಪಾಠ ಹಾಗೂ ಪದ್ಯಗಳ ಪಠ್ಯ ಪುಸ್ತಕ, ನೋಟ್ಸ್  ಸಂಪೂರ್ಣ ವಿವರಣೆ ಇದೆ. ಜೊತೆಗೆ ಕನ್ನಡ ವ್ಯಾಕರಣ,ಹಾಗೂ ಪಾಠ ಪದ್ಯಗಳ ಪ್ರಶ್ನೋತ್ತರಗಳ ಕುರಿತಾದ ಮಾಹಿತಿಯೂ ಇದೆ.

ಇನ್ನು ಹೆಚ್ಚಿನ ವಿಷಯಗಳನ್ನು ನೀವು  ತಿಳಿಯಲು ನಮ್ಮ Kannada Deevige ಆಪ್ ಡೌನ್ಲೋಡ್ ಮಾಡಿ. ಹೆಚ್ಚಿನ ಮಾಹಿತಿಯನ್ನು ಕನ್ನಡದಲ್ಲಿ ಪಡೆಯಬಹುದಾಗಿದೆ.

ನೀವು ನಮ್ಮ ಟೆಲಿಗ್ರಾಮ್ ಚಾನೆಲ್ ಗೆ ಜಾಯಿನ್ ಆಗಿ ಪ್ರತಿ ದಿನ ಹೊಸ  ವಿಷಯಗಳನ್ನು ಕಲಿಯಿರಿ

ಟೆಲಿಗ್ರಾಮ್ ಗೆ ಜಾಯಿನ್ ಆಗಲು ಇಲ್ಲಿ ಕ್ಲಿಕ್ ಮಾಡಿ.

KANNADA DEEVIGE APP 

ಕನ್ನಡ ದೀವಿಗೆ.in ಜಾಲತಾಣದಲ್ಲಿ 5ನೇ ತರಗತಿಯ ಪಠ್ಯಪುಸ್ತಕಗಳು ನೋಟ್ಸ್ , ಪ್ರಶ್ನೆ ಉತ್ತರಗಳ ಕುರಿತು ನಿಮಗೆ ಯಾವುದೇ ಪ್ರಶ್ನೆಗಳನ್ನು ಹೊಂದಿದ್ದರೆ, ಕೆಳಗೆ ಒಂದು ಕಾಮೆಂಟ್ ಅನ್ನು ಮಾಡಿ ತಿಳಿಸಿ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *