9th Standard English Monday Morning Lesson Notes Question Answers

9th standard English Monday Morning Lesson Notes Question Answer Extract Mcq Pdf Download, Monday Morning Questions and Answers Class 9 Pdf Kseeb Solutions For Class 9 English Supplementary Chapter 4 Notes Monday Morning Notes 9th Standard

9th Standard Monday Morning Lesson Question Answer

I. Answer the following questions in one or two sentences each:

1. How did Tom feel to Monday Morning?

Answer: Tom felt miserable on Monday morning as it always found him so, because it started another week’s slow “suffering in school”.

2. Why did he want to he sick?

Answer: Tom wanted to be sick to stay home from school.

3. What made Tom think of his toe?

Answer: Tom remembered the doctor’s telling about a certain thing that laid up a patient for two or three weeks and threatened to make him lose a finger. This made Tom think of his toe.

4. Why did he start groaning?

Answer: He started groaning with considerable spirit so that his younger brother Sid would take the news to his aunt.

5. What did he want Sid to do?

Answer: He wanted Sid to his aunt about his ailment.

6. Was there anything really wrong with his toe?

Answer: Nothing was wrong with Tom’s toe.

7. Did Aunt Polly believe that Tom was really dying?

Answer: Aunt Polly did not believe that Tom was really dying.

8. What did Aunt Polly to when Tom said his toe was mortified?

Answer: When Tom said that his toe was mortified, aunt Polly sank down into a chair and laughed a little, then cried a little.

9. What did he complain of next?

Answer: Next, he complained of tooth-ache

10. Did Tom’s plain finally succeed?

Answer: Tom’s plans did not succeed finally.

II. Answer The Following Questions in Two or Three Sentences Each

1. What did Tom begin to investigate? Why?

Answer: Tom began to investigate the ailments in his body. He detected some slight pain in the stomach, tooth aching, pain of sore toe. Because he wanted to stay at home, not going to school.

2. Why did Tom try not to complain about his loose tooth?

Answer: Tom kept his complaint about his loose tooth as a reserve for the present.

3. What happened when tom thought that he had stomach pain?

Answer: When Tom thought that he had stomach pain, he had little success. The pain soon grew feeble and died wholly away.

4. How did Aunt Polly pull out Tom’s tooth?

Answer: Aunt Polly tied one end of the silk thread fast to Tom’s tooth with a loop and tied the other to the bedpost. Then she seized the pan of burning coals and suddenly thrust it almost into Tom’s face. He jerked back and the tooth hung dangling by the bedpost. Like this, she pulled out Tom’s tooth.

Related :

9ನೇ ತರಗತಿ ಕನ್ನಡ ನೋಟ್ಸ್

9ನೇ ತರಗತಿ ವಿಜ್ಞಾನ ಎಲ್ಲಾ ಪಾಠಗಳ ನೋಟ್ಸ್‌

10ನೇ ತರಗತಿ ಎಲ್ಲಾ ವಿಷಯಗಳ ನೋಟ್ಸ್‌

1 ರಿಂದ 10ನೇ ತರಗತಿ ಪಠ್ಯಪುಸ್ತಕಗಳು Pdf

1 ರಿಂದ 9ನೇ ತರಗತಿ ಕಲಿಕಾ ಚೇತರಿಕೆ Pdf

1 ರಿಂದ 12ನೇ ತರಗತಿ ಕನ್ನಡ ನೋಟ್ಸ್‌ Pdf

All Subjects Notes

All Notes App

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close

Ad Blocker Detected!

Ad Blocker Detected! Please disable the adblock for free use

Refresh