7th Standard English The Quarrel Poem Notes Question Answer

7th Standard English The Quarrel Poem Notes Question Answer Summery Extract Mcq Pdf Download, 7th Class English 8th Poem Notes Pdf 2022 Kseeb Solutions For Class 7 English Poem 8 Notes The Quarrel Poem Class 7 Question Answer

C1. Answer the following questions in a word or sentence each:

1. Who quarrels in this poem?

Ans: The poet(one of the brother) quarrel in the poem.

2. __ led to another.
a. somehow b. one thing c. quarrel

Ans: One thing led to another.

3. How did the fight end?

Ans: At the end her brother came back and patted her and said that was wrong. S now he
was right.

4. Mention who accepted the mistake in the fight.

Ans: The poet’s brother accepted the mistake in the fight.

5. Name the poet who wrote the poem “The quarrel”.

Ans: ‘The quarrel” The poet was Eleanor Farjeon.

C2. Match the following:

  1. One thing – led to another
  2. And somehow – we fell out
  3. I know – he was wrong
  4. The afternoon – turned black
  5. We can’t go – on all night

C3. Discuss the following with your partner and answer:

1. How do you understand the lines seven and eight?

Ans: During their argument the poet’s brother said he was right but the poet knows it was
wrong.

2. ‘‘We hated one another’’ – says one of them. Is it true? Why do you think so?

Ans: Here hated means the strong feeling was changed. At the time of quarrel it was said so
true to some extent only.

3. What message does the poem give?

Ans: The quarrelling between brothers and sisters are common and their quarrel is
temporary.

C4. Answer the following and discuss it in the class

1. Who, according to you, is right?

Ans: Self- assessment

2. Discuss the end of the quarrel.

Ans: Self- assessment

Summary :

“The Quarrel” was the poem written by Eleanor Farjeon . This is first person narrative poem.
The poet as a child quarreled with her brother. In childhood the quarrel is common
between brothers, sisters and with play –mates. Even they do not know why they were
quarrelling. During quarrel both argued and it lead one thing to other. The quarrel started for
small thing, at the end the reason was strong, both didn’t agree to compromise. Her brother
said he was right but the poet believed that he was wrong. Both hated one another . The
afternoon was wasted it turned into black . After some time her brother patted on her back
and said that he was wrong and gave up their quarrel. So author felt that now he was right.

Related :

7ನೇ ತರಗತಿ ಕನ್ನಡ ನೋಟ್ಸ್

1 ರಿಂದ 10ನೇ ತರಗತಿ ಪಠ್ಯಪುಸ್ತಕಗಳು Pdf

1 ರಿಂದ 9ನೇ ತರಗತಿ ಕಲಿಕಾ ಚೇತರಿಕೆ Pdf

1 ರಿಂದ 12ನೇ ತರಗತಿ ಕನ್ನಡ ನೋಟ್ಸ್‌ Pdf

All Notes App

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *