rtgh

7th Standard English Healthy Life Lesson Notes Question Answer

7th Healthy Life Question Answers Mcq Pdf Download 7th Standard English Notes of Lesson 1 Kseeb Solutions For Class 7 English Chapter 1 7th Standard Healthy Life Question Answer 7th Class Healthy Life Notes

Healthy Life 7th Standard English Notes

C1 Answer the following questions in a sentence each:

7th Healthy Life Question Answers

1. Which was the healthiest place that you could imagine?

Ans: The earth was the healthiest place we could imagine

2. Who was furious?

Ans: One of the witches was furious.

3. What made the potion go wrong?

Ans: During the collection of energy one of the witches made a mistake in uttering the
words. As a result ,there was a big explosion which completely destroyed the forest.

4. What happened after the explosion?

Ans: After the explosion, the complete forest was destroyed.


Check your understanding:

7th Healthy Life Question Answers

1. What happened to the witches after the explosion?

Ans: Alll the witches were turned into tiny creatures like germs as a result of explosion. They
were trapped in liquid in a small bottle which was lying a swap.0

2. What did the boy do with the new drink?

Ans: The boy thought that it was a nice drink and swallowed it fully.

3. How did the boy change after drinking the potion?

Ans: The witches changed the boy’s likes and dislikes.

4. Mention the worst thing that the witches learnt to do?

Ans: The witches had learnt to jump from one person to another like virus. They caused the
worst discase in man ie., the disease of wasting life.

Check your understanding:

1. Who discovered the witches?

Ans: Doctor Fitton-Healthy discovered the witches.

2. What did the patients do before they went to Dr. Fitton- Healthy?

Ans: The patients did not eat fruits, vegetables. They did not feel like walking running or
playing. They started feeling ill. They had no desire to do anything.

3. What was the advice of Dr. Fitton- Healthy?

Ans: The best remedy was neither pills nor injections. The patients should eat fruits and
vegetables and do some exercise. If anybody took his advice, they became healthy and the
witches had to leave that body or they could be rid off by a single sneeze.

Vocabulary :

V1. Fill in the blanks using suitable words from the words given in brackets:
One is done for you.

1. Mini ate a variety of food items and loved fruits and vegetables. (burgers / vegetables)

2. The earth was the _____ place where adults and children enjoyed good life.
(dirtiest/ healthiest)
Ans: healthiest

3. One of the witches was ___ about people being healthy. (powerful /
furious)
Ans: furious

4. There was a big _____ that destroyed the forest. (thunder/ explosion)
Ans: explosion

5. The witches were ___ in a small bottle. (trapped /gathered)
Ans: trapped

6. There was no __ to get rid of the witches. (mixture / vaccine)
Ans: vaccine

7. When a person became healthy the witches had to leave the body riding on a
______ (cough / sneeze)
Ans: sneez

C2. Discuss with your partner and answer the following questions:

7th Healthy Life Question Answers

1. What made people strong and healthy in olden days?

Ans: In olden days the people ate varieties of food and loved fruits and vegetables. They
exercised and enjoyed walking running playing etc., the earth was the healthiest place and
the people were strong.

2. How would the potion change the people?

Ans: The potion changed the people completely. The funny feeling started in their mouth.
They refused to eat fruits, vegetables and good food. They wanted ti eat pizza, burger and sat
at home. They spent their time watching television, eating ice cream and chips.

3. Why were the witches not able to make the kind of magic potion they wanted to
prepare?

Ans: To prepare a magic potion, they should put their energy and utter some words. During
the process, one of the withes made a mistake in uttering the words. So they were not adle to
make the kind of potion, they desired.

4. Describe the change in the boy’s attitude after he drank the potion.

Ans: When the boy drank the potion, the germ like witches took advantage and they changed
the boy’s likes and dislikes. The witches could not physically harm the people, so they
changed their likes and dislikes.

5. What was Dr. Fitton-Healthy’s best remedy?

Ans: Dr. Fitton-Healthy’s best remedy was neither pills nor injections, but just a little bit of
effort to eat some fruits and vegetables. Regular exercise will make them fit again.

C3. Discuss with your teacher and answer the follo
wing questions :

1. “The message the story gives is not only for children but also for the grown-ups”. Do
you agree?

Ans: Continuous eating of junk food like pizza, burger, ice cream and chips etc., the
people loose their health. Instead if they eat good food fruits, vegetable and do proper
exercise regularly they become healthy.

2. With the help of paragraphs four and five describe the illness and the cure.

Ans: The people stopped going out of the house and was sitting or lying about. He started
feeling ill. Before long he had no desire to do anything. The evil potion had worked! And the
worst thing of all was that the witches had learnt to jump from one person to another like
virus. They managed to turn the effect of the potion into one of the worst diseases – the
disease of wasting life.

t was a long while before, with the help of his microscope, Doctor Fitton-Healthy
discovered that the little witches were causing this disease. There were no vaccines or cough
mixtures to get rid of them. The doctor found out that the witches could not tolerate joy and
good health. It turned out that the best cure was to make a strong effort to live a healthy,
joyful and happy life. When a person became healthy, the witches had to leave that body as
soon as they could, riding off on a sneeze

Related :

7ನೇ ತರಗತಿ ಕನ್ನಡ ನೋಟ್ಸ್

1 ರಿಂದ 10ನೇ ತರಗತಿ ಪಠ್ಯಪುಸ್ತಕಗಳು Pdf

1 ರಿಂದ 9ನೇ ತರಗತಿ ಕಲಿಕಾ ಚೇತರಿಕೆ Pdf

1 ರಿಂದ 12ನೇ ತರಗತಿ ಕನ್ನಡ ನೋಟ್ಸ್‌ Pdf

All Notes App

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *