rtgh

5th Standard English A Great Coachman Notes Question Answer

5th Standard English A Great Coachman Notes Question Answer Mcq Pdf Download in Kannada Medium and English Medium 5th Class English 1st Lesson Kseeb Solutions For Class 5 English Chapter 7 Notes 5th Standard English Notes of Lesson 7

Class 5 English Chapter 7 Question Answer

Comprehension

C1 Answer the following questions in two to three sentences each.

1. What did Naren tell his mother one day?

Ans : One day Naren told his mother that he wanted to become a Coachman.

2. What picture did the mother show him?

Ans : The mother showed him the picture of Gitopadesham.

3. When was Naren born?

Ans : Narendra was born on January 12, 1863.

4. Who was Narendranath’s guru?

Ans : Naren’s guru was Ramkrishna Paramahamsa.

5. What is the motto of Ramakrishna Mission?

Ans : Work is Worship.

C2 Discuss in groups and answer the following questions in five to six sentences each.

1. “…you should be a coachman like Krishna.” What did Naren’s mother mean?

Ans : Naren’s mother meant that like Krishna who guided Arjuna and showed the path to
the innocent people of the universe, Naren should also guide and show the right path to
the innocent people of the world.

2. What did Vivekananda tell in the Parliament of World Religions at Chicago?

Ans : Vivekananda said that every religion preached the same truth. Therefore everybody in
the world should develop a sense of develop brotherhood and love each other.

3. Collect pictures of Swami Vivekananda and write about Swami Vivekananda’s life.

Ans : Vishwanth Datta and Bhuvaneshwari Devi were Narendra’s parents. As a child
Narendra wanted to be a coachman. His mother wished that he should become a coch man
like Krishna. At the age of six he read stories from Ramayana and Mahabharatha. He
wanted to see God. Later he met his real Guru Ramakrishna Paramahamsa and
experienced. God as a wondering monk, he said that education should develop a complete
human being. He fought against the cast system, untouchable, super situations and rituals.
Swami Vivekananda went to U.S.A in 1893 and attended the parliament of World
Religions at Chicago. He said that every religion preached the same truth. Therefore
everybody in the world should develop a sense of brotherhood and love each other. He
established Ramakrishna Mission at Belur Mutt in Culcutta. His Motto is work is worship. He
lived for only 37years, he made the world understand that India was a great country.

Related :

5ನೇ ತರಗತಿ ಕನ್ನಡ ನೋಟ್ಸ್

5ನೇ ತರಗತಿ ಕನ್ನಡ ಪಠ್ಯಪುಸ್ತಕ Pdf

1 ರಿಂದ 10ನೇ ತರಗತಿ ಪಠ್ಯಪುಸ್ತಕಗಳು Pdf

1 ರಿಂದ 9ನೇ ತರಗತಿ ಕಲಿಕಾ ಚೇತರಿಕೆ Pdf

1 ರಿಂದ 12ನೇ ತರಗತಿ ಕನ್ನಡ ನೋಟ್ಸ್‌ Pdf

All Notes App

ಆತ್ಮೀಯರೇ..

ನಮ್ಮ KannadaDeevige.in   ವೆಬ್ಸೈಟ್ ಮತ್ತು ಆಪ್ ನಲ್ಲಿ 1ನೇ ತರಗತಿಯಿಂದ 12ನೇ ತರಗತಿಯವರೆಗಿನ ಎಲ್ಲಾ ಪಾಠ ಹಾಗೂ ಪದ್ಯಗಳ ಪಠ್ಯ ಪುಸ್ತಕ, ನೋಟ್ಸ್  ಸಂಪೂರ್ಣ ವಿವರಣೆ ಇದೆ. ಜೊತೆಗೆ ಕನ್ನಡ ವ್ಯಾಕರಣ,ಹಾಗೂ ಪಾಠ ಪದ್ಯಗಳ ಪ್ರಶ್ನೋತ್ತರಗಳ ಕುರಿತಾದ ಮಾಹಿತಿಯೂ ಇದೆ.

ಇನ್ನು ಹೆಚ್ಚಿನ ವಿಷಯಗಳನ್ನು ನೀವು  ತಿಳಿಯಲು ನಮ್ಮ Kannada Deevige ಆಪ್ ಡೌನ್ಲೋಡ್ ಮಾಡಿ. ಹೆಚ್ಚಿನ ಮಾಹಿತಿಯನ್ನು ಕನ್ನಡದಲ್ಲಿ ಪಡೆಯಬಹುದಾಗಿದೆ.

ನೀವು ನಮ್ಮ ಟೆಲಿಗ್ರಾಮ್ ಚಾನೆಲ್ ಗೆ ಜಾಯಿನ್ ಆಗಿ ಪ್ರತಿ ದಿನ ಹೊಸ  ವಿಷಯಗಳನ್ನು ಕಲಿಯಿರಿ

ಟೆಲಿಗ್ರಾಮ್ ಗೆ ಜಾಯಿನ್ ಆಗಲು ಇಲ್ಲಿ ಕ್ಲಿಕ್ ಮಾಡಿ.

KANNADA DEEVIGE APP 

ಕನ್ನಡ ದೀವಿಗೆ.in ಜಾಲತಾಣದಲ್ಲಿ 5ನೇ ತರಗತಿಯ ಪಠ್ಯಪುಸ್ತಕಗಳು ನೋಟ್ಸ್ , ಪ್ರಶ್ನೆ ಉತ್ತರಗಳ ಕುರಿತು ನಿಮಗೆ ಯಾವುದೇ ಪ್ರಶ್ನೆಗಳನ್ನು ಹೊಂದಿದ್ದರೆ, ಕೆಳಗೆ ಒಂದು ಕಾಮೆಂಟ್ ಅನ್ನು ಮಾಡಿ ತಿಳಿಸಿ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *